Crisan – impresii, ganduri si fotografii

Atunci cand vii pentru prima data in Delta, lucrurile iti pot parea interesante, intrigante si curioase in acelasi timp. Este acel amalgam ce te transforma dintr-un simplu turist in iubitor al Deltei.

Atunci cand barca te poarta in localitatea Crisan, este bine sa sti urmatoarele lucruri:crisan harta

Din punct de vedere geografic:

Crisan este situata in judetul Tulcea pe ambele maluri ale bratului Sulina, in partea centrala a Deltei Dunarii. Satele componente ale comunei sunt : Crisan, Caraorman si Mila 23.

Cu o intindere de peste 7 km, Crisan reprezinta un veritabil nod de plecare spre localitati din toata Delta astfel: spre nord catre Chilia Veche, balta Matita, Mila 23, spre sud catre satul Caraorman si bratul Sfantu Gheorghe spre vest catre Tulcea, iar spre est catre Sulina (sursa: info-delta.ro)

Puncte de interes turistic:

Monument comemorativ ridicat in amintirea inaugurarii Canalului Sulina.
Dunele de nisip din apropierea satului – unice in tara, ce adesea depasesc 7 m in inaltime, atingand pana la 9 m inaltime.
Padurea Caraorman: declarata in anul 1940, momument al naturii.

Plaja – situata la capatul canalului Crisan-Caraorman , pe malul vestic al canalului exista o zona cu nisip fin, unde se face plaja si se poate inota intr-o apa limpede si lipsita de curenti. Malul este lin, cu panta domoala.

 

 

 

 

crisan2

Accesul in localitate:

Se face doar pe calea apelor. Drumul de la Tulcea la Crisan dureaza in jur de 75 de minute si costa in jur de 600 de lei pentru o barca cu capacitate de 7 persoane (Rezerva telefonic: 0744189880).

Localitatea Crisan si-a dezvaluit secretele si in fata lui Ionut Popa, un cunoscut blogger din virtualul romanesc.

Va invit sa intrati pe al sau blog si sa descoperiti localitatea Crisan, asa cum frumos a descris-o Ionut: stuf-stuf-pelicani-stuf.

Lectura placuta!

 

Fii un prieten bun si imparte